H & H Consulting tarjoaa sertifioitua rakennusten lämpökuvauspalvelua.

 

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton rakennusten laadun- ja kunnonarviointimenetelmä. Lämpökuvausta voidaan käyttää yhtenä tutkimusmenetelmänä niin uudisrakennusten laadunvalvontamittauksissa kuin vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissakin. Lämpökuvauksen luotettava kuvaustulos ja tulosten tulkinta asettavat kuvaajalle ja kuvien tulkitsijalle vaatimukseksi sekä rakennusfysiikan ja rakenteiden että lämpökameran ja sen sovellusohjelmien riittävän tuntemisen. Rakennusalan ammattilaisen suorittamaa ja oikein raportoitua lämpökuvausta voidaan käyttää korjaussuunnittelun perustana tai esimerkiksi todisteena riitatapauksissa. Rakennusten lämpökuvaajilta edellytetään myös VTT:n myöntämää henkilösertifiointia.H & H Consutlting Oy:n Jani Heikari sekä Pekka Lustig ovat VTT:n sertifioima rakennusten lämpökuvaaja (VTT-C-4674-25-09).
Lämpökuvauksen tarkoituksena on määrittää rakennuksen kunnon- tai laadunvalvonnassa ulkovaipan lämpötekninen kunto, lämmöneristyskerroksen toimivuus ja rakenteellinen tiiviys (ilmanpitävyys). Lämpökameran avulla voidaan samalla selvittää muita rakennuksen ja rakenteiden toimivuuteen sekä olosuhteisiin ja asumisviihtyvyyteen liittyviä tekijöitä, kuten ilman virtausreittejä, rakenteiden fysikaalista toimintaa, tietyin edellytyksin kosteusvaurioita ja LVIS-laitteiden toimintaa.

Lämpökameran kuva paljastaa nopeasti ja luotettavasti rakenteiden poikkeavat pintalämpötilat. Lämpökuvaus on yksi erinomainen keino, kun selvitetään kokonaiskuvaa rakentamisen laadusta.

H & H Consulting Oy suorittaa lämpökuvauksia sekä yksi-, että kaksivaiheisina. Yksivaiheinen lämpökuvaus toteutetaan normaalissa käyttötilassa eli rakennuksen painesuhteet ulkoilmaan verrattuna ovat kuten normaalissa asuinkäytössä. Kaksivaiheinen lämpökuvaus toteutetaan siten, että rakennus kuvataan ensin normaalissa käyttötilassa ja sen jälkeen rakennus alipaineistetaan ilmavuotokohtien löytämiseksi (kaikki ilmavuodot eivät välttämättä näy normaalitilan lämpökuvauksessa). Kaksivaiheiseen lämpökuvaukseen on helppo yhdistää myös rakennuksen tiiveysmittaus, jolla selvitetään rakennuksen ilmanvuotoluku.

Uudisrakennusten lämpökuvaus

Uudisrakennustyömailla lämpökuvausta käytetään erityisesti laadunvarmistusmenetelmänä. Lämpökuvaus tehdään pääsääntöisesti joko urakoitsijan tai rakennuttajan toimesta. Tärkeimpiä tarkistuskohtia ovat rakenteiden liittymät, läpiviennit, ikkunat, mahdolliset kylmäsillat, eristepuutteet ja muut erilaiset lämpövuodot.

 

Lämpökuvaus asuntokaupan yhteydessä

Asunnon lämpökuvaus kaupanteon yhteydessä on jatkuvasti yleistyvä toimenpide kuntotarkastuksen lisäksi. Asunnon lämpökuvauksella saadaan nopeasti tietoa asumismukavuuteen, energiatehokkuuteen ja rakennusfysiikkaan liittyvistä asioista . Lämpökamera paljastaa ongelmakohdat luotettavasti pintaa rikkomatta ja antaa varmuutta ostopäätöksen tekemiseen.

Korjaussuunnittelu ja korjausrakentaminen

Lämpökuvausta voidaan käyttää korjausrakentamisen laadunvarmistuksessa siinä missä uudisrakentamisessakin, mutta monesti lämpökuvaus voi myös toimia remontin käynnistäjänä. Lämpökuvaus on yleistynyt erityisesti tapauksissa, joissa taloyhtiöt suunnittelevat ikkunaremonttia ja lämpökuvauksella on varmistettu nykyisten ikkunoiden kunto ja remonttitarve. Lämpökuvaus auttaa myös kohdistamaan korjaustoimenpiteet oikeisiin paikkoihin.

Lämpökuvausraportti

Lämpökuvauksesta luovutetaan tilaajalle lämpökuvausraportti, jossa esitetään ongelmakohdat lämpökuvina, korjausluokitukset ja korjausehdotukset sekä mahdollisia muita jatkotoimenpide-ehdotuksia. Lisäksi lämpökuvausraportissa tarkastellaan rakennuksen lämpöteknistä toimivuutta kokonaisuudessaan. Tilaajan pyynnöstä lämpökuvaus voidaan toteuttaa myös ilman kirjallista raportointia. Tällaisia ovat tyypillisesti pienimuotoiset lämpökuvaukset, esimerkiksi lattialämmityskaapelien paikannukset.

Lämpökuvauksen hinta

Rakennuksen lämpökuvauksen hinta riippuu rakennuksen koosta sekä tilaajan määrittelemästä sisällöstä, laajuudesta sekä halutusta raportointitavasta- ja tasosta. Yleisesti ottaen normaalin omakotitalon yksivaiheinen lämpökuvaus maksaa noin 400-600 euroa täydellisine lämpökuvausraportteineen. Suurempien kohteiden hinta aina tarjouksen mukaan. Pyydä tarjous kohteesi lämpökuvauksesta!

Lämpökuvaus ja kotitalousvähennys

Lämpökuvauksen kustannuksia voi tietyissä tapauksissa vähentää kotitalousvähennyksenä jos lämpökuvaus on toteutettu remonttia edeltävänä tutkimuksena. Lisää tietoa

saat verohallinnon nettisivuilta.

Toimialue

Suoritamme lämpökuvauksia n. 200 kilometrin säteellä Kouvolasta. Toimialueeseemme kuuluu mm. Kotka, Hamina, Lahti, Heinola, Lappeenranta, Imatra, Porvoo, Mikkeli, Tampere, Hämeenlinna, Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu pääkaupunkiseutu.

Referenssit

Ollemme suorittaneet lämpökuvauksia mm. seuraavissa kohteissa:

Kiinteistö Oy Porvoon Taipaletalo, Porvoo
K-Supermarket Pooki, Kotka
As Oy Kotkan Sapokanheikki, Kotka
As Oy Kotkan Senioripooki, Kotka

Kiinteistö Oy Luumäen Valliseppä, Luumäki
As Oy Kouvolan Angervoheikki, Kouvola
As Oy Kurjenpolventie 10, Kouvola
Kariston Palvelukeskus, Lahti
Kotkansaaren City-koti, Kotka
Ravimäen palveluasunnot, Hamina
As Oy Kotkan Mussalonheikki, Kotka
As Oy Kartanojousi, Kouvola
As Oy Elopetäjä, Kouvola
As Oy Haminan Veturiheikki, Hamina
Käpylän palvelukeskus, Kouvola
Taidevarasto, Espoo
As Oy Vantaan Akatemiantie, Vantaa
As Oy Vantaan Kilterinkulma, Vantaa
Utin varuskunnan muonituskeskus, Kouvola
As Oy Kotkan Ankkuriheikki, Kotka
As Oy Keravan Jaakonkulma, Kerava
As Oy Pikkuympyränkatu 10, Hamina
Kouvolan seurakunnan nuorisotalo, Kouvola
Lanssikadun matalaenergiatalot, Lahti
Alkuasunnot Oy, Laajasuonaukio 1, Helsinki
As Oy Lahden Kanttorinranta, Lahti
As Oy Hyvinkään Kruunuheikki, Hyvinkää
As Oy Tuusulan Poutaviiri, Tuusula
Etelä-Karjalan Liikuntakeskus, Lappeenranta
As Oy Kouvolan Portinvartijanheikki, Kouvola
As Oy Kotkan Museoheikki, Kotka
As Oy Vantaan Haapahaka, Vantaa
As Oy Lahden Hopeapuisto, Lahti
As Oy Ainonrinne, Lappeenranta
As Oy Haraholmantie 1, Kotka
As Oy Kouvolan Syreeniheikki, Kouvola
As Oy Kotkan Pookiheikki, Kotka
As Oy Helsingin Jämeräkvartsi, Helsinki
Vuokkoharjun päiväkoti, Kärkölä
As Oy Helsingin Jämerägraniitti, Helsinki
TA-Asumisoikeus Oy/ Ylähanganpolku 1, Lahti
As Oy Helsingin Jämerägrafiitti, Helsinki
Järvenpään Sähkötalo, Järvenpää
As Oy Helsingin Jämerädiabaasi, Helsinki
As Oy Haminan Rukinpuisto, Hamina
As Oy Joukahainen, Kerava
As Oy Tuusulan Silmäterä, Tuusula
As Oy Nastolan Harjunhelmi, Nastola
Kiinteistö Oy Maali, Vantaa
As Oy Kirkkonummen Puroheikki, Kirkkonummi
Y-Säätiö / As Oy Kotkan Koulukatu 25, Kotka
K-Supermarket Hennalankatu, Lahti
Pilkan koulu, Kouvola

lämpökuvaus_tiiviysmittaus_esimerkki1
Rakennusten lämpökuvaus: Ulko-oven puuttellinen tiiviste

 

Rakennusten lämpökuvaus: Ilmavuoto katon rajassa
Rakennusten lämpökuvaus: Ilmavuoto katon rajassa

 

Lämpökuvaus
Rakennusten lämpökuvaus: Merkittäviä ilmavuotokohtia alapohjan ja seinärakenteen liitoksessa

 

Lämpökuvaus
Rakennusten lämpökuvaus: Ilmavuotoja betoni- ja puurunkoseinän liittymässä.

 

Lämpökuvaus
Rakennusten lämpökuvaus: Yläpohjan ja seinärakenteen liittymässä merkittäviä ilmavuotoja höyrynsulun puutteellisen liitoksen vuoksi.

 

Lämpökuvaus
Rakennusten lämpökuvaus: Korvausilmaventtiili