Jani Heikari

Peruskoulutukseni olen saanut Tampereen teknillisestä yliopistosta, jossa pääaineenani oli rakennustuotanto ja sivuaineena korjausrakentaminen. Nuoruudessani olen käynyt koulua myös USA:ssa ja saanut päättötodistuksen Findlay High Schoolista Ohiosta. Rakennusalan monipuoliset työtehtävät alkoivat karttua Varte Oy:n palveluksessa, jonne siirryin vuonna 2006. Työnjohto- ja tuotantoinsinöörin tehtävät vaihtuivat vuosien varrella suunnittelun ohjaukseen ja hankekehitykseen. Koko ajan vastuualueelleni kuului myös yrityksen laadunvarmistuksen ja toimintatapojen kehitystehtävät.  Vuosina 2010-2011 olin Varte Oy:n konsernin johtoryhmän jäsen.

Yrittäjäpuolelle siirryin osittain vuonna 2009 kun perustin sivutoimisesti Insinööritoimisto Entec Oy:n rakennusten tutkimuspalveluita tarjotakseni. Täysipäiväiseksi yrittäjäksi siirryin vuoden 2011 lopussa. Tällöin tehdyillä osakekaupoilla Insinööritoimisto Entec Oy ja Rakennuttajapalvelu Henttonen Oy siirtyivät yhteisomistukseen ja samalla tulin mukaan myös rakennuttamis- ja valvontatehtäviin. H & H Consulting Oy syntyi kun nämä kaksi yritystä fuusioitiin.

Erikoisosaamista omalta kohdaltani löytyy mm. rakennusfysiikan, energiatehokkaan rakentamisen,  korjausrakentamisen ja sisäilmaongelmien saralta.  Olen suorittanut rakennusterveysasiantuntija-koulutuksen vuosina 2012-2013.

Olen toiminut vuosina 2012-2018 asti myös Kouvolan kaupunginvaltuutettuna, joista 2016-2018 kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana, konsenrnijaoston varapuheenjohtajana ja aiemmin teknisen lautakunnan jäsenenä sekä KSS Energia Oy:n hallintoneuvoston puheenjohtajana.

2018 minut palkittiin maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.

Rakennustekniikan diplomi-insinöörin peruskoulutuksen lisäksi minulta löytyy seuraavat pätevyydet:

VTT:n sertifioima rakennusten lämpökuvaaja VTT-C-4674-25-09
VTT:n sertifioima rakenteiden kosteuden mittaaja VTT-C-5225-24-10
VTT:n sertifioima rakennusten tiiviyden mittaaja VTT-C-5931-25-10
FISE:n erillisen energiatodistuksen antajan pätevyys EET

Picture of Jani Heikari
Toimitusjohtaja

Jani Heikari

0407759960

Pasi Henttonen

Insinööriopinnot olen suorittanut Kotkan Teknillisessä oppilaitoksessa (valm. -93). Opiskeluaikana olen toiminut mm. rakennustarkastajan apulaisena sekä erilaisissa työmaatehtävissä. Valmistuttuani insinööriksi kokeilin pari vuotta rakennesuunnittelua, jonka jälkeen suuntauduin työmaainsinöörin tehtäviin Oka Oy:n palveluksessa saneeraus- ja uudisrakennusprojekteissa (1996-2000), mm. kaksi vuotta Kouvolan Hansakeskuksen työmaainsinöörinä.

Vuonna 2000 alkoi monipuolinen yli kymmenen vuotta kestänyt ura Varte Oy:ssä. Aluksi toimin projekti-insinöörinä, jolloin tehtäviini kuului mm. kustannuslaskentaa ja erilaisia suunnitteluttamistehtäviä. Vastaavana työnjohtajana olen toiminut mm. Korian varuskunnan Pitkänkasarmin saneerauksessa, jossa vanha kasarmirakennus muutettiin 60 asunnoksi sekä Kouvolan Kalevankadun vapaarahoitteisessa kerrostaloprojektissa.

Koko Varte-uran ajan toimin vahvasti mukana suunnittelunohjauksessa, tässäkin sekä uudisrakennus- että saneerauskohteissa, viimeiset viisi vuotta toimin myös myyntipäällikkönä ja vastasin Varte Oy:n vapaarahoitteisen tuotannon myynnistä. Oleellisena osana myyntipäällikön tehtäviin kuului nimenomaan tuotannon laaduntarkkailu, joka kuuluu oleellisesti nykyisiin valvojan tehtäviin.

Nykyinen rakennuttajakonsultin ja valvojan urani on alkanut vuonna 2010, jolloin siirryin setäni Heikki Henttosen perustaman Rakennuttajapalvelu Henttonen Oy:n osaomistajaksi.

Olen kartuttanut ammattitaitoani erilaisilla kursseilla, joista merkittävimmät ovat

RAP 21 Rakennuttajan pätevöityskoulutus (RIL)

RAPS 35 Projektinjohtokoulutusohjelma (Aalto University)

Picture of Pasi Henttonen

Pasi Henttonen

0405028822